Mörka chokladrutor

Serverar: 12-15 portioner

De här kakorna kan du grädda i form och sedan skära i bitar, eller hälla i små portionsformar. Glutenallergiker? Hoppa över vetemjölet och grädda i portionsformar.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 200 g mörk choklad 70%
  • 3 äggulor
  • 2 äggvitor
  • 1/2 - 1 dl råsocker strö (eller vanligt socker)
  • 1/2 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en sockerkaksform, eller ta fram portionsformar. Smält smör och choklad långsamt på låg värme. Vispa äggulorna med sockret och blanda i vetemjölet. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda chokladblandningen med ägguleblandningen och vänd till sist ner äggvitevispet försiktigt. Häll i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter, men inte för länge – kakan ska vara krämig i mitten. Låt kallna och skär i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben