Mojitosaftis med mynta och ingefära

Serverar: 8 portioner

Supergod glass som svalkar fint nu i sommar! Ginger beer hittar du i asiatiska affärer.

Ingredienser

  • 2 msk pressad lime
  • ½ kruka mynta
  • 2 dl koncentrerad äppeljuice
  • 2 burkar Ginger beer, á 33 cl
  • Garnering
  • 1 syrligt äpple, gärna Granny Smith
  • Instruktioner

    1. Mixa alla ingredienser till glassen, utom Ginger beer med en mixerstav. Sila saften genom en finmaskig sil. Blanda med Ginger beer. Kärna ur och skär äpplet i tunna skivor, gärna på mandolin. Lägg dem i kallt citronvatten.
    2. Häll saften i glassformar och lägg äppelskivorna längs med kanterna på formarna. Frys 3-4 timmar, tills glassen är helt genomfryst. Stoppa ner glasspinnarna efter ca 1½ timme när glassen börjar bli fryst.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben