Monas Januarigryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ebb i kassan och sugen på något "festligt", känns det igen? Den här rätten kom till just en sådan vecka och den blev en riktig "hit".. Kommer säkerligen att tillagas även andra månader på året :)

Ingredienser

  • 600 g grytbitar av skinka
  • 1 gul lök
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk curry
  • 1-2 msk mango chutney
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Vispa i mjölet och kalvfonden tillsammans med grädden i en kastrull och låt koka upp.
    2. Hacka löken grovt och stek den tillsammans med curryn i smör, häll över löken i gräddkastrullen.
    3. Bryn grytbitarna i omgångar så de får en fin stekyta, krydda med lite salt och vitpeppar och häll även köttet i kastrullen.
    4. Låt småputtra under lock i ca 20 minuter, späd med vatten om det blir för tjockt. Smaksätt mot slutet av koktiden med några matskedar mango chutney. Servera med ris eller potatis.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    12-14

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben