Monas kaffebryssel

Serverar: 50 portioner

Lätta att baka och underbara att äta.

Ingredienser

  • Ca 4½ dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • ½ msk vaniljsocker
  • 200 g smör eller margarin
  • Garnering
  • 2 msk snabbkaffepulver
  • 2 msk socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Häll upp mjölet på ett bakbord, blanda med socker och vaniljsocker och hacka ihop med margarinet till en smulig massa. Knåda snabbt ihop till en deg, dela den i 2 delar och forma till rullar, ca 4 cm i diameter. Lägg dem på en skärbräda i kylen en stund.
    2. Blanda kaffepulver och socker på bakbordet. Krossa med en kavel. Rulla längderna i blandningen så att de blir bruna runtom. Skär längderna i 4-5 mm tjocka skivor och lägg på smord plåt. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    12-14
    4.5
    30 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben