Morötter i gräddsås

Serverar: 4 portioner

Morötter kan användas till mycket. Den här underbara stuvningen gör jag ibland till köttbullar.

Ingredienser

  • 500 g små hela morötter
  • Salt
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl tjock grädde
  • 1½ dl kokspad från morötterna
  • 1 äggula
  • ½ tsk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala morötterna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av väl, men spara kokspadet.
    2. Smält matfettet i en kastrull och strö över mjöl. Späd med grädde och låt det koka under omrörning. Låt såsen koka 3-5 minuter på svag värme. Rör om då och tå. Tillsätt spadet från morötterna.
    3. Vispa ner äggulan med lite av såsen. Ta såsen från värmen och vispa ner ägget.
    4. Smaka av med oregano, salt och peppar. Lägg morötterna på ett fat och häll såsen över. Eller blanda i morötterna i såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben