Morötter med svamp- och linsröra

Serverar: 4 portioner

En snabb, god och vegetarisk rätt som serveras med krämigt potatismos.

Ingredienser

  • 400 g morötter
  • ½ gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl kokta linser, röda eller gröna
  • Potatismos
  • 1 kg potatis
  • 1-2 dl mjölk, 3%
  • 2 msk smör
  • Tillbehör
  • Rucola
  • Instruktioner

    1. Dela morötterna på längden. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 10 minuter.
    2. Skala och finhacka löken, stek lök och svamp i smör i en stekpanna. Tillsätt pressad vitlök, salt och peppar. Mixa svampröran grovt med stavmixer och blanda ner olja och linser.
    3. Skala och skär potatisen i småbitar. Koka den mjuk i saltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vätskan och mosa potatisen. Tillsätt mjölk och smör och rör ihop. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera morötterna med svamp- och linsröra, potatismos och rucola.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben