Morots-muffins med bacon, ost och timjan

Serverar: 20 portioner

Jättegoda till en rykande varm soppa eller som ett matigt mellanmål.

Ingredienser

  • 140 g finstrimlad bacon, 1 paket
  • 1 st morot, riven
  • 1 dm strimlad purjolök
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • Skalet av ½ citron
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 1 st ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut muffinsformar eller smörj ett muffinsbleck.
    2. Börja med fyllningen. Fräs baconstrimlor i en stekpanna. Lägg i riven morot, strimlad purjo och hackad timjan och låt det fräsa med ett par minuter. Ta panna från spisen och rör ner citronskalet.
    3. Blanda först alla torra ingredienser i en matberedare. Lägg i smöret, skuret i mindre bitar och kör tills det blir en grusig konsistens. Ta ut knivarna i matberedaren och tillsätt mjölk, riven ost och ägg och arbeta snabbt ihop degen med en slev. Rör i bacon- och morotsfyllningen lite slarvigt och fördela i muffinsformar.
    4. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben