Morotsbröd med havregryn

Tid: 1 timme 30 minuter

Supersmaskigt bröd som man kan göra både limpor och frallor av

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 5 dl mjölk
  • 8 st fint rivna morötter
  • 3 liter vetemjöl
  • 3 påsar torrjäst
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 150 gram margarin
  • 5 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Blötlägg havregryn i 5 dl mjölk några timmar innan det är dags att baka, gärna kvällen innan. Blanda vetemjöl, torrjäst, socker och salt i en bunke. Smält margarinet och blanda med mjölken, värm till 40 grader (ENDAST MED TORRJÄST!)
    2. Blanda ihop havregryn, mjölblandning, morötter och vätska och arbeta tills det blir en smidig deg. Sätt på ugnen på 230 grader.
    3. Baka ut med en gång och låt jäsa utbakat på plåt i ca 25 minuter. Nagga med gaffel precis innan de ska in i ugnen.
    4. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter beroende på tjocklek.
    5. Låt svalna på galler med bakduk

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben