Supersmaskigt bröd som man kan göra både limpor och frallor av
Ingredienser
5 dl havregryn
5 dl mjölk
8 st fint rivna morötter
3 liter vetemjöl
3 påsar torrjäst
1 dl socker
1 tsk salt
150 gram margarin
5 dl mjölk
Instruktioner
Blötlägg havregryn i 5 dl mjölk några timmar innan det är dags att baka, gärna kvällen innan.
Blanda vetemjöl, torrjäst, socker och salt i en bunke.
Smält margarinet och blanda med mjölken, värm till 40 grader (ENDAST MED TORRJÄST!)
Blanda ihop havregryn, mjölblandning, morötter och vätska och arbeta tills det blir en smidig deg. Sätt på ugnen på 230 grader.
Baka ut med en gång och låt jäsa utbakat på plåt i ca 25 minuter. Nagga med gaffel precis innan de ska in i ugnen.
Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter beroende på tjocklek.