Morotslimpa med solroskärnor och linfrön

Serverar: 2 portioner

Otroligt gott morotsbröd som jag älskar.

Ingredienser

  • 25 g jäst (½) paket
  • 5 dl vatten
  • ½ -1 dl solroskärnor
  • ½ msk kummin
  • ½ msk salt
  • 1 msk sirap
  • 1 msk olivolja
  • 2 stora morötter
  • 6 ½ dl rågsikt eller grahamsmjöl
  • 6 ½ dl vetemjöl
  • ½ -1 dl linfrön
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i ljummet vatten. Skala och riv morötterna fint. Tillsätt solroskärnor, linfrön, kryddor, sirap, olja och morötter. Arbeta in rågsikten eller grahamsmjölet och det mesta av vetemjölet. Arbeta blank och smidig. Låt jäsa i bunken under bakduk i 40 minuter.
    2. Ta upp degen och knåda väl. Dela den i två delar och forma till runda limpor. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
    3. Pensla med vatten och strö över solroskärnor. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 40 minuter. Låt kallna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mikaela1985 25 juli 2009

    Hur varmt ska det vara i ugnen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben