Morotsmarmelad
Citronen ger marmeladen en frisk smak.
Ingredienser
0,5 kg grovt rivna morötter
Rivet skal och pressad saft av 3 citroner
4 dl vatten
9 dl strösocker
1 tsk citronsyra
Instruktioner
Lägg morots- och citronrivet i en kastrull tillsammans med vattnet och koka det mjukt.
Pressa saften ur citronerna och tillsätt tillsammans med sockret och citronsyran.
Koka långsamt i 45 minuter under omrörning.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.
Liknande recept
Morotsmarmelad med kanel
4
2
Morotsmarmelad med vanilj
4.5
1 h
1
Havregrynsbröd med morotsmarmelad och solrosfrön
5
2 h
24-50
1
Apelsin och morotsmarmelade
5
1 h
3-4
Apelsin- och morotsmarmelad med pistagenötter
30 min
3
Aprikos och morotsmarmelad
4.5
2
Morzans morotsmarmelad
5
2
1
Lätt morotsmarmelad
Morotsmarmelad
5
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!