Morotsmarmelad

God och härlig marmelad.

Ingredienser

  • ½ kg morötter
  • 2 citroner
  • 5 dl vatten
  • 8 dl gelésocker
  • 1 tsk citronsyra
  • 1 krm kardemumma, kan utelutas
  • Instruktioner

    1. Skala och skölj morötterna väl. Riv dem på grövsta rivjärnet. Riv skalet av citronerna.
    2. Lägg det rivna morötterna och citronskalet tillsammans i en rymlig kastrull. Häll på 5 dl vatten och låt koka nätt och jämnt mjukt.
    3. Tillsätt saften av citronerna, 8 dl socker och 1 tsk citronsyra. Koka marmeladen långsamt i ca 45 minuter under ständig tillsyn och omrörning så att den inte bränns vid. När det återstår ca 10 minuter tillsätter du karemumman.
    4. Häll upp marmeladen på burkar,och förvara dem mörkt och svalt. Tänk på att marmeladen blir lite trögare när den kallnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Leolia 22 december 2011

    Gjorde den här med min 6-åring och den bar både jätte god och enkel att göra. Lämnade bort kardemumman den här gången och böt ut den ena citronen mot en appelsin. Smaskens!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben