Morotsmarmelad

Tid: 20 minuter

gott :)

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 1 citron
  • 1 apelsin
  • 4 dl vatten
  • 1 kg syltsocker
  • Instruktioner

    Skölj och skala morötterna. Riv dem fint på rivjärn. Skölj citron och apelsin väl och riv av skalet på fina sidan på rivjärnet. Undvik att få med det vita, då blir marmeladen besk. Halvera frukten och pressa saften ur dem. Blanda morötter, citrusskal, saft och vatten i en kastrull. Koka ca 10 min eller tills morötterna är mjuka. Tillsätt syltsockret och koka ca 5 min. Skumma väl. Häll upp marmeladen på varma burkar. Sätt på locket när marmeladen svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben