Morotspannkaka från Dalarna

Går enkelt och fort att göra.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 l mjölk
  • 6-8 kokta potatisar
  • 2 kokta morötter
  • 3 ägg
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk anis
  • 1 tsk fänkål
  • Instruktioner

    Vispa samman mjöl och mjölk. Riv den kokta potatisen och de kokta morötterna. Stöt anis och fänkål och blanda samtliga ingredienser. Häll i smord form och grädda i 225 grader mitt i ugnen ca 30 minuter. Servera pannkakan nygräddad och gärna med någon sallad.

    Liknande recept

    3.5
    40 min
    4
    2
    4.7
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben