Morotspannkaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Kommer alltid att laga den i stället för "vanlig" pannkaka.

Ingredienser

  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör
  • 250 g morötter
  • 1 tsk hel kummin
  • 1 näve pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och salt i en hög tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.
    2. Smält eventuellt smöret och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid gräddningen. Skala och finriv morötterna. Blanda mer morötter och kummin i smeten.
    3. Hetta upp stekpannan.
    4. Häll i ett tunt lager smet och sänk värmen. Beräkna ca 3/4 dl smet till en pannkaka Stek på båda sidor till en ljus guldbrun färg.
    5. Om man serverar dem med stekt fläsk och lingon påminner de om raggmunk. Vill man inte äta fläsk är det jättegott med gräddfil och lingon.
    6. Servera gärna pannkakorna med rostade pumpakärnor.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    berggrenskan 23 mars 2009

    God variant på raggmunk, vi åt med stekt bacon och lingonsylt.

    Buspippi 11 september 2014

    Det var väldigt delad mening om dess i min familj. Själv tyckte jag de var godare än vanliga pannkakor men barnen tyckte inte alls om dem. Men jag tänker göra ett försök till med mamma Anna´s hemliga knep. Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben