Morotspannkakor

Serverar: 16 portioner

Luftiga och höga tornar dessa matiga pannkakor upp sig på tallriken. Det blir väldigt gott att servera färsk frukt och bär till, gärna med lite lönnsirap och honung.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1½ dl kaffegrädde
  • 1 msk citronsaft
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl morötter, ca 100 g
  • Till stekning
  • Ca 2 msk smör
  • Till servering
  • 1 dl honung eller lönnsirap
  • Frukt eller bär
  • Instruktioner

    1. Separera vitor och gulor av tre ägg. Lägg vitorna i en ren skål och ställ åt sidan.
    2. Vispa samman 1 helt ägg och äggulorna, socker och salt.
    3. Tillsätt grädde och citronsaft. Blanda försiktigt ner i mjöl och bakpulver.
    4. Skala och riv morötterna fint. Blanda sedan ner dem i smeten.
    5. Vispa äggvitorna hårt. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten.
    6. Stek pannkakorna i smör i pjättjärn eller stekpanna. Servera dem genast, gärna med honung eller lönnsirap och lite frukt eller bär.

    Liknande recept

    3.5
    40 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben