Morotspannkakor

Serverar: 4 portioner

I den här lite nyttigare varianten av pannkaka kan du blanda i riven morot.

Ingredienser

  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ dl rågmjöl eller grahamsmjöl eller ytterligare ½ dl vetemjöl
  • 4 rivna morötter, ca 200 g
  • ½ tsk salt
  • 4 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 3 msk rapsolja (eller margarin/smör)
  • Instruktioner

    1. Blanda vete- och rågmjöl i en bunke. Tillsätt saltet. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Blanda i morötterna. Vispa i resten av mjölken och äggen. Tillsätt hälften av oljan. Låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter.
    2. Värm olja i en stekpanna och stek tunna pannkakor.

    Liknande recept

    3.5
    40 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben