Morotspannkakor

Serverar: 4 portioner

Lite nyttiga pannkakor till barnen eller lunchen.

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl eller 1½ dl vetemjöl + 1 dl grahamsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2-3 msk smör
  • 250 g morötter, finrivna
  • 1 tsk kummin, hel eller fänkålsfrön
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Smält eventuellt smöret och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid gräddningen.
    2. Blanda ner morötter och kummin eller fänkålsfrö i smeten. Hetta upp stekpannan. Häll i ett tunt lager smet och sänk värmen. Beräkna cirka 3/4 dl smet till en pannkaka. Stek på båda sidor till en ljust guldbrun färg.
    3. Om man serverar dem med stekt fläsk och lingon påminner de om raggmunk. Vill man inte äta fläsk är det jättegott med gräddfil, lingon och rostade pumpakärnor till.

    Liknande recept

    3.5
    40 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    sheidilady 9 januari 2010

    dehär ska testas!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben