Morotsröra med vitlöksyoghurt till grillen

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Det här låter kanske inte så smickrande. Men det är kanongott till grillrätter..om man gillar yoghurt och vitlök. Den är mycket uppskattad hos alla våra gäster!!

Ingredienser

  • 1 kg morötter
  • 1 l turkisk matlagningsyoghurt 10% fett
  • 3-4 klyftor vitlök
  • salt
  • peppar
  • 3/4 dl olivolja
  • Instruktioner

    1. Skala och riv morötterna i strimlor. (Matberedare är lättast.) Stek i olivolja med lite salt och peppar. Viktigt att morötterna blir riktigt mjuka och gula så stek ordentligt och långsamt. Det höjer smaken.
    2. Blanda 3-4 pressade vitlöksklyftor i yoghurten. Blanda sedan de stekta morötterna med yoghurten till en röra. Krydda sist efter blandningen så du kan reglera saltet. Kan göras en dag innan.
    3. Servera till grillspett eller grillat kött. Passar bäst till grillad nöt, lamm, kalv, oxkött. Servera med stekt klyftpotatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben