Morotsrutor med citronmeliss

Serverar: 30 portioner

Imponera med dessa läckra morotsrutor som är ett mellanting mellan kaka och godis. De ser avancerade ut, men är superenkla att göra och tilltalar de flesta.

Ingredienser

  • 225 g smör eller margarin
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 6 dl finrivna morötter
  • 1 dl finhackad, färsk citronmeliss
  • Glasyr
  • 125 g fäskost, t ex philadelphiaost
  • 50 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 2,5 dl florsocker
  • Garnering
  • 0,5 dl rivna morötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet och låt det svalna.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i äggvispet.
    3. Rör ner matfett, rivna morötter och citronmeliss i smeten. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, ca 20x30 cm.
    4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20 minuter, eller tills smeten stannat.
    5. Låt kakan vila i långpannan några minuter. Stjälp sedan upp den, vänd och låt den kallna.
    6. Gör glasyren. Rör samman ost, matfett och socker till en smidig smet. Bred glasyren över kakan.
    7. Låt kakan stå svalt minst 2 timmar. Skär den sedan i 30 avlånga rutor. Garnera med rivna morötter. Förvara kakan svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kribo 3 december 2009

    Hur mycket mjöl ska det vara i?

    mattiashh 5 juli 2012

    Ja, just det. Hur mycket mjöl? Annars bra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben