Morotssallad

Serverar: 4 portioner

Jag tänkte dela med mig av en morotssallad som är fantastiskt god! Ett nytt sätt att servera rivna morötter till maten

Ingredienser

  • 3 stora morötter
  • 1 liten palsternacka
  • 1½ dl riven kokos
  • Dressing
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 2 pressade vitklöksklyftor
  • 1 msk soja
  • 1 lime
  • 1 apelsin
  • 1/4 rödlök
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 dl olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och grovriv morötter och palsternacka eller skär dem i grova strimlor. Blanda med hälften av kokosflingorna. Lös upp grönsaksbuljongtärningen i 1 dl vatten och blanda ner pressade vitlöksklyftor och soja. Pressa lime och apelsin och rör ner saften i dressingen. Finhacka rödlöken och blanda ner tillsammans med riven ingefära och olivolja. Krydda med salt och peppar. Kör gärna dressingen i mixer. Häll den över grönsakerna, blanda och strö över resten av kokosflingorna.
    2. Extra fint blir det att dekorera med några limeskivor

    Liknande recept

    4
    10 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben