Morotssallad med blodapelsin

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Kom till enligt Kajsa Warg-principen (som inte är sann) "Man tager hvad man haver". Perfekt rätt i eko-kyl köket.

Ingredienser

  • 1/2 gul lök
  • 4 morötter
  • 2 blodapelsiner
  • 1 vitlöksklyfta
  • Saft av en halv citron
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk rapsolja
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • En nypa socker
  • Ev någon örtkrydda
  • Instruktioner

    1. Hacka den gula löken. Skala och riv morötter och vitlöksklyftan. Skala och filea apelsinerna, skär dem i skivor och blanda ner i lök- och morotsblandningen.
    2. Pressa citronen. Skaka ihop citronsaften med vinäger, olja och kryddor (ev någon örtkrydda beroende på vad du kryddat huvudrätten med).
    3. Häll dressingen över salladen.

    Liknande recept

    4
    10 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben