Morotssoppa, förrätt med smak av hösten

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En supergod förrättssoppa med sting

Ingredienser

  • 7 morötter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 7 dl vatten
  • 1 knippe gräslök
  • 1/2 knippe persilja
  • 1/2 knippe dill
  • 1 pkt räkost
  • 1 msk smör
  • 20 färska räkor
  • Instruktioner

    1. Skala och dela morötterna, hacka dem fint i en mixer. Bryn smöret i en stor kastrull. Pressa i vitlök (eller lägg i finhackad). Lägg i morötterna (de mixade). Låt morötterna svettas med vitlöken en minut.
    2. Häll i vatten och lägg i buljongtärningarna. Låt koka i fem minuter, avsluta koket. Tillsätt räkosten, hela paketet (ska ej kokas).
    3. Lägg i den hackade gräslöken, dillen och persiljan. Rör samman på svag värme. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben