Morotssoppa i thailändsk ton

Serverar: 2 portioner

Tid: 25 minuter

En mycket välsmakande och uppskattad soppa i familjen, som är både billig och snabb.

Ingredienser

  • ca 500g morötter
  • ½ gul lök
  • ½ tsk röd currypasta (thailändsk)
  • 2 ½ dl vatten
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 1 ½ dl kokosmjölk
  • ½ -1 msk pressad lime
  • Ca ½ tsk rivet skal av limen
  • Ev salt
  • Korianderblad (eller basilika)
  • 1 msk solroskärnor
  • Instruktioner

    1. Skala morötterna och skär i bitar. Skala och tärna löken.
    2. Fräs upp grönsakerna i lite rapsolja och currypasta i en tjockbottnad kastrull.
    3. Häll på vatten och lägg i buljongtärning. Koka upp. Häll i kokosmjölken och låt sjuda under lock i cirka 10 minuter eller tills morotsbitarna är mjuka.
    4. Lägg i rivet skal av en väl tvättad lime.
    5. Mixa soppan och smaka av med pressad lime och salt om det behövs.
    6. Servera med korianderblad eller strimlad basilika på soppan, samt solrosfrön, rostade i torr panna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben