Morotssoppa med apelsin och chiliolja

Serverar: 4 portioner

Smakrik morotssoppa.

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Smör till fräsning
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Saft av 2 apelsiner
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • 2 msk chiliolja (finns i välsorterade livsmedelsbutiker och asiatiska butiker)
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala morötterna och skär dem i mindre bitar. Hacka lök och vitlök och fräs dem i lite smör i en kastrull. Tillsätt morötter, vatten och buljong. Koka tills morötterna blivit mjuka, 15 minuter.
    2. Mixa och späd med saften av apelsinerna och ev lite extra vatten om soppan känns väldigt tjock. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll upp soppan i skålen och ringla över lite chiliolja. Toppa med några drag med svartpepparkvarnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben