Mors goda fläskfilé

Serverar: 6 portioner

Ett underbart recept med mycket smak som passar vid de flesta tillfällen. Servera fläskfilén med en ljuvlig, ugnsbakad timjanpotatis.

Ingredienser

  • 1 - 2 fläskfiléer , ca 750 g
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl balsamvinäger
  • Ratatouille
  • 2 röda lökar
  • 1 squash
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 6 tomater
  • 4 kvistar färsk basilika
  • 4 kvistar färsk timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • Garnering
  • Färsk timjan eller basilika
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfiléerna från hinnor och fett. Hetta upp 1 msk olja på medelvärme i en stor stekpanna. Bryn fläskfiléerna kraftigt runt om. Sänk till svag värme och stek dem i resten av oljan och balsamvinägern lite i taget under ca 20 minuter.
    2. Förbered under tiden ratatouillen. Skala och hacka lökarna grovt. Skär squashen i 2 cm stora tärningar. Ansa paprikorna och skär dem i bitar. Skär tomaterna i klyftor. Ta upp basilika- och timjanbladen från stjälkarna och hacka dem grovt. Skala vitlöksklyftorna.
    3. Ta upp fläskfiléerna från skyn och lägg ner lök, squash och paprika, låt sjuda 2 minuter. Tillsätt tomaterna, timjan, basilika och pressa ner vitlöksklyftorna. Sjud ytterligare 2 minuter.
    4. Skär fläskfilén i skivor och lägg den ovanpå grönsakerna. Garnera med färska örter. Servera rätten med ugnsbakad timjanpotatis.
    5. Sätt ugnen på 200 grader. Beräkna 1-2 medelstora potatisar per person. Skrubba potatisarna väl. Halvera potatisarna och lägg dem med snittytan nedåt på en bit hushållspapper så att de torkar lätt. Lägg potatisen i en ugnsfast form med snittyttan uppåt. Droppa över 2 msk olivolja och strö över grovt salt och färsk timjan. Baka i ugnen cirka 1 timma.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    frgr7495 11 mars 2010

    Ratatouillen blev verkligen supergod.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben