Mors sockerkringlor

Serverar: 24 portioner

Jättegoda kringlor att avnjuta till sommarens kaffekalas.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • Ca 8 dl mjöl
  • Pensling
  • Uppvispat ägg
  • Garnering
  • Smält smör
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret med mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt socker, kardemumma och ägg. Rör om.
    2. Tillsätt smörblandningen och rör tills jästen har löst sig. Blanda i nästan allt mjöl och arbeta ihop en smidig deg. Låt jäsa 45 minuter.
    3. Knåda sedan degen och gör en rulle som delas i 24 bitar. Rulla ut bitarna till fingertjocka längder och forma till kringlor. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa i 30 minuter.
    4. Grädda i 250 grader i ca 6-8 minuter. Låt kallna.
    5. Pensla kringlorna i smält smör och doppa i strösocker innan servering.
    6. Ska de frysas så gör det utan garnering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben