Mos med fiskfrikadeller och dillkräm

Serverar: 4 portioner

Ett fluffigt potatismos med härliga fiskfrikadeller och ljuvlig dillkräm. 543 kalorier per portion 33 g fett 22 g protein 37 g kolhydrater

Ingredienser

  • 800 g potatis, mjölig sort
  • 200 g laxfilé
  • 300 g torsk eller kolja
  • 1 äggula
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 2 ½ dl standardmjölk
  • 25 g smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • Dillkräm
  • 1 ½ dl lätt crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk finklippt dill
  • 2 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • Tillbehör
  • Grovt rågbröd
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i mindre bitar, koka dem mjuka i osaltat vatten 15 minuter. Häll av.
    2. Dela fisken i mindre bitar. Mixa dem hastigt i matberedaren till en jämn färs.
    3. Tillsätt ägg, salt och peppar. Doppa en matsked i olja, ta fiskfärs och forma till frikadeller med hjälp av ena handflatan.
    4. Genomstek dem gyllene i oljan 5 minuter.
    5. Dillkräm: Blanda alla ingredienser.
    6. Värm mjölken, lägg smöret i en skål och tillsätt den varma potatisen, blanda. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till ett mos med elvisp. Tillsätt resten av mjölken, salta och peppra.
    7. Servera moset med frikadeller, dillkräm och rågbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gostawoxblom 5 mars 2012

    ett recept från matklubben

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben