Lättlagad och festlig rätt som kan förberedas i god tid.
Ingredienser
Ca 500 g fläskfilé
2-4 skivade tomater
Skivad ost, typ herrgårdsost
3 dl grädde
Salt
Peppar
Tillbehör
Ris eller potatis
Sallad
Gurka
Tomat
Instruktioner
Skiva tomaterna.
Skär ostskivor eller använd färdigskivade.
Skiva fläskfilén i knappt centimetertjocka skivor, krydda och bryn dessa.
Vispa ur pannan med grädden. Låt puttra en liten stund.
Smaka av såsen med salt och peppar.
Smörj en ugnssäker form.
Varva köttskiva - tomatskiva - ostskiva (låt dem "stå" upp lite på högkant).
Fortsätt tills köttet tar slut.
Häll grädden över alltihop. (Hit kan man förbereda).
Gratinera i ugn 225 grader, tills rätten börjar få lite färg.
Det tar ca 10-20 min beroende på om maten är kall eller varmt när du sätter in den.
Serveras med ris eller potatis och en god sallad.
Kanske också något gott bröd.
Tack för att du såg det. Det gäller att hålla fingrarna i styr när man skriver. Och så tungt och dyrt att bära hem - Naturligtvis ska det bara vara ynka 500 g fläskfilé. Men gott är det kan jag lova!!
500hg??? Det var mycket kött det... ;-)
Tack för att du såg det. Det gäller att hålla fingrarna i styr när man skriver. Och så tungt och dyrt att bära hem - Naturligtvis ska det bara vara ynka 500 g fläskfilé. Men gott är det kan jag lova!!