Moussaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Älskar grekisk mat!

Ingredienser

  • 10 – 12 potatisar
  • Köttfärssås
  • 2 gula lökar
  • 300 g köttfärs
  • Smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 ½ dl buljong på tärning
  • 1 – 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk timjan (eller mer om man vill)
  • Ostsås
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Till gratinering
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Fräs lök och köttfärs i smör. Strö över mjölet, rör om. Tillsätt buljong, tomatpuré, salt och kryddor. Låt koka på svag värme ca 10 min.
    2. Smält smöret till ostsåsen. Rör ner mjölet och späd med mjölk. Koka 3 till 5 min. Rör ner osten, salta och peppra.
    3. Skiva den kokta potatisen. Varva i en smord form potatis, köttfärssås och ostsås. Översta lagret ska vara ostsås. Strö över riven ost. Gratinera c:a 20 min. Servera med grönsallad.
    4. Ugn 250°

    Liknande recept

    2.1
    1 h 30 min
    4
    49
    4.5
    1 h 10 min
    6
    4
    4.6
    45 min
    4-5
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben