Moussaka med aubergin

Serverar: 4 portioner

En väldigt mättande rätt.

Ingredienser

  • 2 auberginer, ca 500gr
  • Olja
  • 400 gram färs, gärna 50/50
  • 1 gul lök
  • 2-4 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • Oregano, salt och vitpeppar
  • Smör till stekning
  • 1 dl grädde plus eventuellt 1/2 dl vatten
  • Oststanning
  • 2 ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 2-3 dl riven fet ost, gärna blandad med smak
  • Instruktioner

    1. Tillagas på spis och i ugn i 225 grader
    2. Hacka löken fint och låt svettas i smöret. Tillsätt färsen och bryn. Blanda ner tomatpurén och låt även den bryna med ett litet slag för att minimera risken med frän tomatsmak. Krydda och slå på grädde. Låt puttra till en kort köttfärsröra. Späd eventuellt med vatten om verkar bli för torrt.
    3. Skiva auberginen och bryn i en aning olja på båda sidor. Lägg aubergineskivorna omlott i ugnfast form. Täck och fördela med köttfärsröran. Visap upp äggen och bland med majonnäs och ost. Slå oststanningen på toppen gratinera till vackert gyllenbrun färg.

    Liknande recept

    2.1
    1 h 30 min
    4
    49
    4.5
    1 h 10 min
    6
    4
    4.6
    45 min
    4-5
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben