Moussaka med chèvresallad

Serverar: 4 portioner

En förenklad och försvenskad variant på en grekisk moussaka. En chèvresallad till och det blir en riktig festmåltid.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 400 g nötfärs
  • 1 squash, ca 300 g
  • 1 paprika
  • 200 g champinjoner
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 tsk kanel
  • Salt
  • Peppar
  • 8 kokta kalla potatisar, ca 600 g
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl riven lagrad ost, t.ex. västerbotten
  • Chèvresallad
  • 1 ask/påse bland sallad, 150 g
  • 1 ask körsbärstomater, 250 g
  • 1 äpple
  • Fint skuren purjolök
  • Ca 1 dl valnötter, 50 g
  • 100 g chèvre (getost)
  • Dressing
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk konc ananas- och apelsinjuice
  • ½ tsk örtsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225ºC.
    2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i hälften av oljan i en stekgryta. Tillsätt färsen och låt den brynas.
    3. Halvera squashen på längden och skär den i tunna skivor. Ansa paprikan och skär den i bitar. Skär svampen i skivor. Fräs grönsakerna och svampen i resten av oljan i en stekpanna.
    4. Rör ner grönsakerna i köttfärsblandningen. Tillsätt tomatpuré, kanel, salt och peppar.
    5. Skiva potatisen. Varva köttfärsröra och potatis i en smord ugnssäker form. Bre på crème fraichen, salta lite och avsluta med ost. Tillaga moussakan i ugnen i 20-25 min.
    6. Riv salladsbladen med händerna. Dela tomaterna i halvor. Skär äpplet i tunna skivor. Strö över purjolök och valnötter. Smula över osten.
    7. Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över salladen.

    Liknande recept

    2.1
    1 h 30 min
    4
    49
    4.5
    1 h 10 min
    6
    4
    4.6
    45 min
    4-5
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben