Moussaka med morot

Serverar: 4 portioner

Jag skulle göra moussaka men hade varken aubergine eller potatis hemma, det fick bli en lyckad improvisation. En rätt som passar både till vardag och fest.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 gul paprika
  • 1 msk mjöl
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 medelstora morötter
  • 3 stora färska champinjoner
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 2 dl riven ost
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Basilikakrydda
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Skala och hacka löken. Hacka paprikan. Bryn löken, paprikan och köttfärsen i smöret i en stekpanna. Strö över mjölet, rör om. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt, peppar och basilika. Låt koka på svag värme ca 10 minuter.
    3. Skala och skiva morötterna. Fräs i smör i en annan stekpanna. Skiva champinjonerna och fräs tillsammans med morötterna när morötterna blivit lite mjuka.
    4. Blanda grädde och ost. Varva köttfärsröra och morötter/champinjoner i en ugnssäker form. Häll över ostblandningen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
    5. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben