Jag skulle göra moussaka men hade varken aubergine eller potatis hemma, det fick bli en lyckad improvisation.
En rätt som passar både till vardag och fest.
Ingredienser
400 g köttfärs
1 gul lök
1 gul paprika
1 msk mjöl
500 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
4 medelstora morötter
3 stora färska champinjoner
2 ½ dl vispgrädde
2 dl riven ost
Smör
Salt
Peppar
Basilikakrydda
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Skala och hacka löken. Hacka paprikan.
Bryn löken, paprikan och köttfärsen i smöret i en stekpanna.
Strö över mjölet, rör om.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt, peppar och basilika. Låt koka på svag värme ca 10 minuter.
- Skala och skiva morötterna. Fräs i smör i en annan stekpanna.
Skiva champinjonerna och fräs tillsammans med morötterna när morötterna blivit lite mjuka.
- Blanda grädde och ost.
Varva köttfärsröra och morötter/champinjoner i en ugnssäker form. Häll över ostblandningen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
- Servera med en sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)