En vegetarisk och helt underbar moussaka där jag har tagit bort berget av ost som vanligtvis brukar vara överst. Istället är det en vegansk béchamelsås. Lika fyllig och ännu godare!
Ingredienser
Lager
2 auberginer
2 msk kallpressad olivolja
Havssalt
2 sötpotatisar
Lins- och tomatsås
2 msk kallpressad oliv- eller kokosolja
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk mald kanel
2 tsk torkad oregano
2 msk tomatpuré
3 3/4 dl gröna linser, 250 g, helst blötlagda i 1-8 timmar
6 dl vatten
1 burk krossade tomater, 400 g
1 tsk havssalt
Vegansk béchamelsås
2 msk kallpressad olivolja, samt lite att ringla över om det behövs
4 msk kikärtsmjöl eller valfritt mjöl
5 dl mjölk, t.ex. mandel-, soja- eller havremjölk
1/4 tsk riven muskot
Havssalt
Nymald svartpeppar
Servering
Salladsskott eller groddar