Moussaka med sojafärs

Serverar: 4 portioner

Grekisk mat för många. Oftast brukar moussaka göras av lager med färsröra och aubergineskivor, men här är det en förenklad version som går så mycket snabbare. Dessutom är den kalorisnål.

Ingredienser

  • Olivolja
  • 500 g sojafärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk mald kanel
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater, á 400 g
  • 2 auberginer
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Fräs sojafärsen i olivolja tills den får färg. Finhacka den gula löken och vitlöksklyftan och låt fräsa med i några minuter. Krydda med kanel, oregano, salt och svartpeppar. Rör ner tomatpuré och krossade tomater. Låt bubbla på i 5 minuter.
    3. Häll ut färsröran i botten på en gratängform. Tärna auberginerna och stek gyllenbruna i generöst med olivolja. Sprid ut auberginetärningarna över färsen. Gratinera i 20 minuter.

    Liknande recept

    2.1
    1 h 30 min
    4
    49
    4.5
    1 h 10 min
    6
    4
    4.6
    45 min
    4-5
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben