Grekisk mat för många. Oftast brukar moussaka göras av lager med färsröra och aubergineskivor, men här är det en förenklad version som går så mycket snabbare.
Dessutom är den kalorisnål.
Ingredienser
Olivolja
500 g sojafärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk mald kanel
2 tsk torkad oregano
1 tsk salt
Svartpeppar
2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater, á 400 g
2 auberginer
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Fräs sojafärsen i olivolja tills den får färg. Finhacka den gula löken och vitlöksklyftan och låt fräsa med i några minuter. Krydda med kanel, oregano, salt och svartpeppar. Rör ner tomatpuré och krossade tomater. Låt bubbla på i 5 minuter.
- Häll ut färsröran i botten på en gratängform. Tärna auberginerna och stek gyllenbruna i generöst med olivolja. Sprid ut auberginetärningarna över färsen. Gratinera i 20 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)