Mousserande äpple och kaneldrink

I detta recept används en kanelsockerlag som bör göras i god tid för att hinna kallna. Lagen håller minst en vecka i kylen.

Ingredienser

  • Kanelsockerlag
  • 1 dl vatten
  • 1 dl rörsocker, strö
  • 2 kanelstänger
  • Drink
  • 1 cl konjak
  • ½ dl färskpressad äpplejuice, t ex tropicana, eller äpplemust
  • 2 tsk av kanelsockerlagen
  • 4 blad limebasilika
  • Is
  • 1dl torrt mousserande vin
  • Garnering
  • 1 kvist limebasilika
  • Kanelstång
  • Instruktioner

    1. Observera att: Receptet är för 1 glas, men kanelsockerlagen räcker mycket längre.
    2. Kanelsockerlag: koka ihop socker, vatten och kanelstänger i en liten kastrull ca 5 minuter och låt lagen bli kall.
    3. Drink: Blanda konjak, äpplejuice, sockerlag och basilikablad i en shaker. Tillsätt is. Skaka och häll upp i glas. Fyll upp med mousserande vin och garnera med en basilikakvist och kanelstång.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben