Skulle man försöka sälja det vi kallar mozzarella till en av le zie skulle man ligga risigt till. I Italien ska mozzarellan vara dagsfärsk och gjord på buffelmjölk, inte på komjölk. Den mozzarella som säljs i Sverige har lite mindre smak, och bör helst användas som en ingrediens bland flera i en maträtt. Här smält mellan frasigt friterade brödskivor.
Ingredienser
8 skivor vitt formbröd
3 st ägg
½ msk mjök
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
125 g mozzarella (helst buffelmozzarella)
1 dl vetemjöl
Solros- eller rapsolja till stekning
Instruktioner
- Vispa ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar i en djup tallrik.
- Skär mozzarellan i fyra skivor, ca 2 cm tjocka.
- Lägg en skiva mozzarella på hälften av brödskivorna och lägg de återstående brödskivorna ovanpå och tryck ihop försiktigt.
- Häll upp mjölet på en tallrik. Vänd brödskivorna i mjölet och därefter i äggblandningen.
- Värm upp oljan ordentligt i en stekpanna och fritera brödskivorna i ett par minuter på varje sida tills de är helt genomvarma och mozzarellan börjar smälta.
- Skär mozzarellabröden diagonalt till trekanter och servera dem varma.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Gott! hade dock inte buffelmozzarella, så jag tänkte att det skulle bli lite smaklöst, så jag tog färsk basilika emellan också.
Det här receptet lärde jag mig ur Nigellas kokbok. Jättegott att ha lite tomatsås mellan brödskivorna, typ Dolmio, eller krossade/passerade tomater med kryddor man gillar.