Mozzarella med parmaskinka

Serverar: 6 portioner

Enkel, går att förbereda, mycket god! (Det går att utesluta vitlök i peston och tomatsåsen, men det blir godare med)

Ingredienser

  • Pesto
  • 1 kruka basilika
  • 1 påse pinjenötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 g färsk spenat
  • 1/2-1 dl olivolja
  • Tomatsås
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 stora avlånga mozzarellaostar eller 4 mindre runda
  • 2 pkt parmaskinka 8-10 skivor
  • grön pesto (eller gör egen enligt ovan)
  • 30 g parmesanost
  • 20-30 blad ruccolasallad
  • Instruktioner

    Pesto: Mixa 1 kruka basilika, 1 påse pinjenötter, 2 vitlöksklyftor, 50 g färsk spenat, olivolja (och pressad vitlök) till lagom, lite tjockflytande konsistens. Tomatsåsen: Mixa soltorkade tomater i olja tillsammans med olivolja (och pressad vitlök)till lagom, lite tunnflytande konsistens. Rulladerna: Skär mozzarellaosten i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg varje skiva på en tunn skiva parmaskinka. Lägg en klick pesto ovanpå. Rulla ihop. Detta kan förberedas långt innan. Vid servering: Fördela ruccolasallad på varje tallrik, lägg 2 rullader ovanpå, häll över lite tomatsås och lite riven eller skivar parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Calzone med parmaskinka och mozzarella
    Calzone är en inbakad pizza, eller en tjock deg som omsluter en fyl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben