Serverar: 6 portioner
Enkel, går att förbereda, mycket god! (Det går att utesluta vitlök i peston och tomatsåsen, men det blir godare med)
Pesto: Mixa 1 kruka basilika, 1 påse pinjenötter, 2 vitlöksklyftor, 50 g färsk spenat, olivolja (och pressad vitlök) till lagom, lite tjockflytande konsistens. Tomatsåsen: Mixa soltorkade tomater i olja tillsammans med olivolja (och pressad vitlök)till lagom, lite tunnflytande konsistens. Rulladerna: Skär mozzarellaosten i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg varje skiva på en tunn skiva parmaskinka. Lägg en klick pesto ovanpå. Rulla ihop. Detta kan förberedas långt innan. Vid servering: Fördela ruccolasallad på varje tallrik, lägg 2 rullader ovanpå, häll över lite tomatsås och lite riven eller skivar parmesanost.
Calzone med parmaskinka och mozzarella
Calzone är en inbakad pizza, eller en tjock deg som omsluter en fyl...