Müsli

Serverar: 10 portioner

Tid: 45 minuter

Kanongod och nyttig :)

Ingredienser

  • 5 dl fiberhavregryn
  • 5 dl rågflingor
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 dl vatten
  • 4 msk neutral olja
  • 1 dl hela linfrön
  • 3 msk psylliumfrön (går också bra med krossade linfrön)
  • 3 dl sojaflingor (kan uteslutas)
  • 1/2 dl cocos
  • ca 2 dl hackade nötter
  • kanel (mycket)
  • ev. lite kardemumma
  • vaniljstång
  • torkade aprikoser eller katrinplommon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg havregryn, rågflingor och solroskärnor i en långpanna, krama in vatten och oljan ordentligt.
    2. In med laddningen i ugnen i ca 30 min. Rör om 3 ggr under tiden det rostas. När müslin är klar tillsätt linfrön, sojaflingor, cocos och grovhackade nötter.
    3. Strö kanel över och lägg även i aprikoser eller katrinplommon som klippts i lagom små bitar. Vaniljstången öppnar du och bara lägger med i burken som müslin ska förvaras.

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1
    45 min
    20
    5
    40 min
    20
    2

    Kommentarer (1)

    bakjohannna 23 januari 2008

    Denna kaka är bland de godaste jag har ätit! mmmm!

    Relaterade Artiklar

    Frukostvanor som varar!
    Det kan kännas både präktigt och barnsligt att uppmuntra till bra f...

    Kokosmjölk
    Kokosmjölk är en basingrediens i det asiatiska köket, att vara utan...

    Fikon
    Godissugen?? Prova ett fikon, det mättar godissuget! Fikon var en m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben