Müsli

Tid: 30 minuter

Nyttiga frukostflingor

Ingredienser

  • 1 l rågflingor
  • 100 g hackad sötmandel eller valnötter
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl hela linfrön
  • 2 dl vatten
  • 1 dl rapsolja
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader grill eller övervärme. Flingorna ska rostas.
    2. Blanda samtliga torra ingreidienser. Blanda vatten och olja för sig i annan bunke. Häll olje-och vattenblandningen sakta över torrvarorna och rör om samtidigt. Lättare om du har elvisp.
    3. Häll hela blandningen i en långpanna och sätt in i ugnen ca 7 min. Tag ut och rör om i blandningen och sätt in i ugnen igen. Ta ut efter ca 6 min och rör om igen. För varje omgång minska någon minut så att flingorna inte bränns. Färdigt när du tycker müslin har fått lagom gyllenbrun färg. Men minst 20 min brukar det ta beroende på ugn.
    4. Det går även att lägga till t ex kokosflingor, andra typer av nötter. Honung bör man tillsätta efter rostningen när man äter flingorna, annars försvinner det nyttiga vid rostningen (har jag hört). Torkad frukt är också gott, kan skäras i småbitar och blandas i efter rostningen.
    5. Förvara flingorna torrt, men stäng inte locket förrän de kallnat helt.
    6. Smaklig frukost!

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1
    45 min
    20
    5
    40 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Frukostvanor som varar!
    Det kan kännas både präktigt och barnsligt att uppmuntra till bra f...

    Kokosmjölk
    Kokosmjölk är en basingrediens i det asiatiska köket, att vara utan...

    Fikon
    Godissugen?? Prova ett fikon, det mättar godissuget! Fikon var en m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben