Mumsiga mellismuffins med kakao

Serverar: 10 portioner

Goda muffins fyllda med energi. Perfekt som mellanmål!

Ingredienser

  • ½ pkt jäst
  • 2 ½ dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl Risenta dinkelflingor
  • 1 ½ dl Risenta sojamjöl
  • 1 dl Risenta bovetemjöl
  • ½ dl Risenta solroskärnor
  • 2 msk Risenta psylliumfrön
  • ½ dl Risenta hackade valnötter
  • 3 msk kakao
  • 1 banan
  • 4 Risenta torkade fikon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Mosa bananen och hacka fikonen. Smula jästen i en bunke. Värm vätskan till 37 grader och häll den över jästen. Rör om till jästen löst sig. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en kladdig deg.
    3. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter.
    4. Klicka ut degen i cirka 10 muffinsformar och grädda i cirka 8-10 minuter.

    Liknande recept

    4.9
    35 min
    5-7
    4

    Kommentarer (1)

    FinaFarbrorTuld 27 maj 2012

    ser spännande gott ut! =) undran; betyder ett halvt paket jäst 25g eller ett halv 25g (dvs. 12,5g)??

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben