Mungbönsallad med halstrad lax

Serverar: 4 portioner

Supernyttiga och goda mungbönor tillsammans med en saftig lax, blir en nyttig och balanserad måltid. Om du glömt att blötlägga mungbönorna, dubbla bara koktiden på dem.

Ingredienser

  • 3 dl mungbönor, torkade
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 30 g babyspenat
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • Olivolja till stekning
  • 2 dl böngroddar
  • 1 citron
  • Vinägrett
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka mungbönorna enligt anvisning på förpackningen. Blanda ihop vinägretten och vänd ner mungbönor, finhackad rödlök och spenat.
    2. Salta och peppra laxen. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek laxen på medelvärme till en innertemperatur på 47-50 grader, ca 5 minuter per sida. Den får gärna vara lite rå i mitten.
    3. Servera laxen med mungbönsalladen och böngroddar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben