Muqueca en maträtt från Bahia

Serverar: 2 portioner

Malu Eriksson från Ludvika bjuder på mat från det Brasilianska köket. Det bjuds på en smakrik och färgglad fiskrätt. Muqueca, en maträtt från Bahia.

Ingredienser

  • Fisken
  • 3 paprikor i olika färger
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 1 paket hoki
  • ½ lime
  • Färsk chili eller piri piri efter smak
  • Några matskedar kokosmjölk
  • Några matskedar vatten
  • Koriander efter smak
  • Några droppar mandelolja eller lite grädde
  • Salt, gärna havssalt
  • Vitlök ev
  • Riset
  • Ris och vatten enligt instruktioner på paketet
  • Olja ca 1 matsked
  • 1-2 vitlök
  • Instruktioner

    1. Fisken Halvtina fiskblocket och skär i tunna skivor längs med fisken. Pressa limen och marinera fisken i limesaften.
    2. Skär paprikor, lök och tomater i lövtunna skivor. Lägg fisken i en osmord stekpanna och varva paprikor och lök över. Klicka över några rejäla matskedar med kokosmjölk samt vatten, koriander, chili (eventuellt lite vitlök) och mandelolja. Salta.
    3. Sätt på plattan under stekpannan, först ganska hög värme, men dra ner värmen efter en stund. Låt fisken puttra tills riset är klart. Lägg på tomaterna mot slutet och låt dem sjuda med någon minut.
    4. Riset: Koka vattnet (till exempel i en elektrisk vattenkokare). Värm olja i en kastrull, riv eller hacka vitlök och låt fräsa med en liten stund. Häll i (det okokta) riset och tillsätt kokande vatten så att det gott och väl täcker riset. Dra ner värmen ordentligt och låt sjuda tills riset är klart.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben