Musslor i risrand

Serverar: 4 portioner

Musslor på burk är en användbar konserv. Kan serveras kalla i sallader och varma som fyllningar i t ex omeletter.

Ingredienser

  • Ca 2 dl långkornigt ris
  • 1 burk musslor i vatten, ca 400 g
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk curry
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl vätska (musselspad blandat med grädde)
  • ½ msk pressad citronsaft
  • Ev salt
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Koka först riset enligt anvisningarna på förpackningen. Packa det sedan i en vattensköljd kransform. Låt musslorna rinna av. Smält matfettet i en kastrull, tillsätt curryn och låt den fräsa med. Dofta över mjölet, rör om väl. Späd med vätskan till en slät, jämn stuvning, låt den koka 3-5 minuter. Smaksätt med citronsaft och ev salt om det behövs. Värm musslorna i stuvningen, men rör försiktigt så att de inte går sönder. Ta kastrullen från värmen och rör ner äggulan. (Stuvningen får inte koka sedan man rört ner äggulan, då kan den skära sig.)
    2. Stjälp upp riset på ett fat, häll musselstuvningen i mitten och servera rätten genast, t ex som förrätt.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben