Musslor i tomat och chili
Denna enkla rätt med musslor i chili- och tomatsås är elegant och minnesvärd.
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor röd chili
2 msk margarin, 60 % fett
1 lagerblad
1 dl torrt vitt vin
400 g krossade tomater på burk
2½ dl fiskbuljong
1 kg musslor
3 msk grovhackad färsk persilja
Instruktioner
- Finhacka löken och vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Hetta upp margarinet i en stor stekpanna med lock på hög värme. Lägg i lök, vitlök, chili och lagerblad och fräs 2-3 minuter, rör om ofta, tills löken har mjuknat.
- Tillsätt vinet och koka upp. Blanda ner tomater och fiskbuljong och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda cirka 10 minuter tills såsen har kokat ihop.
- Tillsätt musslorna, lägg på ett tättslutande lock och låt sjuda cirka 5 minuter, skaka pannan då och då, tills musslorna har öppnat sig. Släng de musslor som inte har öppnat sig. Rör ner persiljan och servera musslorna i såsen med bröd.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Tips för vegetarianer
När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...
Hett och gott!
Jättegott!!!!