Musslor i tomat och chili

Serverar: 4 portioner

Denna enkla rätt med musslor i chili- och tomatsås är elegant och minnesvärd.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor röd chili
  • 2 msk margarin, 60 % fett
  • 1 lagerblad
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 2½ dl fiskbuljong
  • 1 kg musslor
  • 3 msk grovhackad färsk persilja
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken och vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Hetta upp margarinet i en stor stekpanna med lock på hög värme. Lägg i lök, vitlök, chili och lagerblad och fräs 2-3 minuter, rör om ofta, tills löken har mjuknat.
    2. Tillsätt vinet och koka upp. Blanda ner tomater och fiskbuljong och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda cirka 10 minuter tills såsen har kokat ihop.
    3. Tillsätt musslorna, lägg på ett tättslutande lock och låt sjuda cirka 5 minuter, skaka pannan då och då, tills musslorna har öppnat sig. Släng de musslor som inte har öppnat sig. Rör ner persiljan och servera musslorna i såsen med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    JOS1 14 november 2010

    Hett och gott!

    linndsy 8 februari 2011

    Jättegott!!!!

    Relaterade Artiklar

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben