Musslor i vinägrett

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Superlyxig och god!

Ingredienser

  • 1 kg färska blåmusslor
  • ½ msk salt
  • Vatten
  • Vinägrett
  • Saften av 1 citron
  • 1½ dl olivolja
  • ½ gul lök finhackad
  • ½ röd paprika fin hackad
  • 3 msk finhackad persilja
  • 2 msk musselspad
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj; skrubba och klipp bort ev "skägg" på musslorna. Släng trasiga och de som inte stänger sig.
    2. Koka ihop en bottenskyla vatten med salt i en stor kastrull. Lägg i musslorna, lägg på lock och låt koka i ca 2 minuter. Släng de som inte öppnat sig.
    3. Sila spadet och spara ca 2 msk till vinägretten. Vispa ihop citron och olja. Tillsätt resten av ingredienserna och musselspadet. Smaka av med salt och peppar.
    4. Lägg upp de varma musslorna i en skål, häll över vinägretten och servera genast. Gott med ett glas vitt vin, fast själv föredrar jag rött.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben