Serverar: 2 portioner
Till servering: 1 st baguette 1 st citron i klyftor
1. Skrubba musslorna väl och skölj dem under rinnande kallt vatten. 2. Koka upp vin, vatten, lök och persilja. Lägg i musslorna och låt dem koka under lock till alla öppnat sig, 4-5 minuter. Släng de som inte öppnat sig. Tag upp musslorna och sila av lagen. 3. Fräs lök och vitlök i smör i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt musselspadet. Koka ihop till det återstår 2 dl. 4. Lägg i musslorna och persilja och koka upp. Smaka av med salt, peppar och citron. Servera med baguette.
Blåmusslor
Här presenteras skaldjur varje dag denna vecka, med tillhörande rec...
Alternativ kräftskiva - räkor och musslor
En av mina stora passioner i livet är skaldjur. Här får du receptet på...
Den goda franska maten
Idag serverar vi två typiska franska rätter, Ratatouille och Moules à...