Musslor med vitlök och persilja

Serverar: 2 portioner

Till servering: 1 st baguette 1 st citron i klyftor

Ingredienser

  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 4 st finhackade schalottenlökar
  • 2 msk hackad persilja
  • Lökfräs
  • 4 st finhackade schalottenlökar
  • 5 klyfta finhackad vitlök
  • 3 msk smör
  • 2 msk finhackad persilja
  • salt
  • peppar
  • pressad citron
  • Instruktioner

    1. Skrubba musslorna väl och skölj dem under rinnande kallt vatten. 2. Koka upp vin, vatten, lök och persilja. Lägg i musslorna och låt dem koka under lock till alla öppnat sig, 4-5 minuter. Släng de som inte öppnat sig. Tag upp musslorna och sila av lagen. 3. Fräs lök och vitlök i smör i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt musselspadet. Koka ihop till det återstår 2 dl. 4. Lägg i musslorna och persilja och koka upp. Smaka av med salt, peppar och citron. Servera med baguette.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Blåmusslor
    Här presenteras skaldjur varje dag denna vecka, med tillhörande rec...

    Alternativ kräftskiva - räkor och musslor
    En av mina stora passioner i livet är skaldjur. Här får du receptet på...

    Den goda franska maten
    Idag serverar vi två typiska franska rätter, Ratatouille och Moules à...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben