Mustig chili con carne

Serverar: 8 portioner

Omtyckt av alla som smakat den.

Ingredienser

  • 1 kg köttfärs (gärna grovmalen)
  • 1 pkt bacon (140 g)
  • 4 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 röda paprikor
  • 50 cl mörkt öl (t.ex julöl)
  • 2 msk kalvfond
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 2 msk hackad, inlagd jalapeño
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 msk chilipulver (anchostyle)
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 burk kidneybönor (400 g)
  • ½ kruka färsk oregano
  • Rapsolja (att steka i)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Bryn köttfärsen lite i taget i en stekpanna. Lägg över den brynta färsen i en större gryta. Strimla baconet och stek det nästan knaprigt i torr panna. Blanda med köttfärsen. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs detta tills det blir mjukt. Blanda det frästa med köttfärsen. Tillsätt öl, fond, de krossade tomaterna, jalapeño, spiskummin, chilipulver och kidneybönor. Salta och peppra.
    2. Låt småkoka i 15 minuter.
    3. Om man vill ha mer hetta kan man öka jalaeñomängden. Blanda ner tomatpurén och koka ytterligare 30 minuter.
    4. Hacka oreganon, tillsätt den och låt koka i ytterligare 15 minuter.
    5. Chili con carnen ska vara ganska fast. Servera den med lite riven ost, majschips, en klick gräddfil, sallad och en kall öl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben