Naan bröd

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 50 minuter

Bröd är ett viktigt inslag i indisk mat. Ett lättlagat bröd som sätter lite extra på maten.

Ingredienser

  • 2 tsk jästpulver
  • 4 msk varmt vatten
  • 2 tsk socker
  • 525 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 15 cl mjölk
  • 15 cl yoghurt
  • 1 ägg (uppvispat)
  • 2 msk smält smör
  • 1 msk finhackad koriander
  • Instruktioner

    Blanda jäst och vatten och låt stå ca 60 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna. Knåda snabbt ihop degen som ska vara något lös i konsistensen, men torr. Är den för lös tillsätt mer mjöl, låt stå 10 minuter. Sätt ugnen på grilläge. Dela degen i 2 eller 4 delar beroende på vilken storlek som önskas. Kavla ut till 5 mm tjocka runda bitar. Avsluta med att dra i bitarna så de får en droppformliknande utseende. Pensla med olja som är blandat med lite vatten. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och och grädda på nedersta fasen i ugnen. Ugnen måste vara riktigt varm när brödet sätts in i ugnen. Vänd när de fått färg.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Indien!
    I Indien blandar man aldrig rätterna, dessutom äter man med fingrarna....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben