Nässelsoppa för en tom plånbok

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Man tager vad man haver i trädgården.......

Ingredienser

  • 1 liter nässelskott
  • 1/2 liter körvel
  • Några blad libbsticka
  • 2 msk rapsolja
  • 1 st gul lök hackad
  • 1 st vitlöksklyfta krossad
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde, gärna laktosfri
  • 1 msk vetemjöl
  • Vitpeppar
  • Salt eller vegeté efter behov
  • Krossad timjan
  • Instruktioner

    1. Ansa nässlorna och skölj dem väl några gånger,förväll i ca 5 minuter. Hacka fint.
    2. Bryn lätt under tiden löken och vitlöken i rapsoljan så den blir mjuk. Häll på vatten och buljongtärning och nässlorna.
    3. Hacka körvel och libbstickan fint och lägg ner i nässelbuljongen. Vispa ihop vispgrädde och mjöl bara lätt blanda ner i soppan .
    4. Smaksätt med vitpeppar ev mer salt och krossad timjan. Serveras med kokt ägg i halvor. Stekt korv i slantar eller bara knäckemacka med ost.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    4
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben