Nallens Kasslersås

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 20 minuter

En enkel pastasås

Ingredienser

  • 250 g kassler i småbitar
  • 1 dm purjolök i tunna ringar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk curry
  • 2 tsk vetemjöl
  • ev 1/2 köttbuljongtärning (brukar jag utesluta, blir så salt)
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Fräs purjolök och curry i smör. Tillsätt mjölet och rör om. Smula ner buljongtärningen och häll i grädde och vatten. Rör om och låt såsen koka några minuter. Tillsätt kasslern. Låt allt bli varmt. Servera såsen till nudlar eller kokt pasta, wokade grönsaker och bröd.
    2. Tips! Pastasåsen kan smaksättas med tomatpasta istället för curry.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben